Appels plukken!

Wist u dat… de kinderen van groep 1-2 voor de vakantie een bezoek hebben gebracht aan de Olmenhorst in Lissebroek?

Alle kinderen van groep 1-2 zijn meegeweest naar de Olmenhorst. Bij aankomst kregen we een rondleiding door de appelboomgaard. We hebben verschillende soorten fruitbomen gezien. Het viel ook op dat er veel appels op de grond lagen. De gids vertelde ons dat ze blij zijn met die appels want er komen veel beestjes op af. Ook muizen, maar daar hebben ze weer katten voor rondlopen! Daarna mochten we zelf 6 appels plukken, je maakt een kommetje van je hand en draait hem voorzichtig naar boven. De appels hebben we later gewogen, ongeveer 1kg! Enkele klassen hebben appelmoes gemaakt van de zelf geplukte appels.