Het scheepsvaartmuseum 7b

Het Scheepsvaartmuseum met groep 7b

We gingen opgesplitst naar boven. Voor de ene groep werd uitgelegd over de WIC en de andere groep over de VOC. Iedereen moest gaan vloggen in kleine groepjes, ook kreeg je een deel van de rondleiding om over te vloggen. De eerste kamer van ging over de oprichter, de tweede kamer over hoe Nederland er vroeger uitzag. De derde kamer ging over treinen, de vierde en de vijfde kamer over de schepen. Het was er superleuk.
Van Aimee, groep 7B
—————————–
We gingen in twee groepen het museum in, daar kregen we uitleggen en daarna moesten we erover vloggen. Je ging met twee of drie personen over een bepaald onderwerp een vlog maken. Je kreeg daar ongeveer 20 minuten voor. Je kreeg een blad waar allemaal steekwoorden op stonden en die moet je dan in je video stoppen. Daarna gingen we naar het schip.
Van Fenne, groep 7B
—————————-
We gingen naar het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Daar gingen we op het schip De Amsterdam. Daar woonden en werkten honderden zeelieden, die kregen niet zo lekker eten. Ze kregen smerige pap en keihard brood en ze moesten keihard werken. Er werden ook straffen uitgedeeld als ze iets deden wat niet mag. Er waren ook tactieken als je wilt weten waar je bent, hoe snel de boot gaat en hoe laat het is. Ze hebben een kaart daar zien ze op waar ze zijn, ze hebben een zandloper die een half uur duurt en dan gaat de bel en dan gaat de zandloper weer opnieuw en zo houden ze de tijd bij. Ze hebben ook helemaal onder in het schip alles wat ze mee hebben genomen en dat gaat dan naar Amsterdam. Ik hoop dat jullie het een leuk en interessant onderwerp vonden.
Van Babet, groep 7B