De Kinderboekenweek vindt plaats van 3 t/m 14 oktober. Het thema is dit jaar ‘vriendschap’. Wat kunnen we allemaal verwachten?
Woensdag 3 oktober is er voor de groepen 3 t/m 8 een feestelijke opening op het plein, waarbij we met z’n allen het dansje en liedje van Kinderen voor Kinderen zullen
dansen en zingen: ‘Kom Erbij!’ De kleutergroepen hebben hun eigen opening op maandag 1 oktober op het grasveld voor de dependance.

Elke groep krijgt een boek cadeau waaruit we veel gaan (voor)lezen. Ook mag iedereen zijn/haar eigen lievelingsboek meenemen zodat we de boekenkast in de klas kunnen vullen met ieders favoriete boeken. We hebben lessen over het thema waaraan we een creatieve invulling geven. Voor de groepen 7 en 8 is er dit jaar een voorleeswedstrijd waarmee de winnaar een boekenbon kan winnen. Ook gaan de kinderen uit groep 8 voorlezen bij de groepen 1, 2 en 3. De leerkrachten van de groepen 4, 5, 6 en 7 zullen bij elkaar gaan voorlezen.

Op dinsdag 9 oktober is er de voorstelling ‘Ik zou wel een kindje lusten’, een vrolijke interactieve voorstelling voor kleuters gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Sylviane Donnio & Dorothée de Monfreid. Een gevarieerd optreden waarbij de kinderen luidkeels mee kunnen zingen en dansen. En ook al is het een beetje spannend, de krokodil bijt misschien in je bil… er
worden geen kindjes opgegeten.

Arnoud Wierstra, schrijver en illustrator van o.a. het boek ‘Feest en Babel’, zal een workshop geven aan de groepen 5.

Op vrijdag 12 oktober krijgen we bezoek van Clinty Thuijls. Zij is de schrijfster van ‘Opilopi’. Zij zal de groepen 3 en 4 bezoeken. Geeri Bakker, schrijfster van de boeken ‘Mette meets the world’, bezoekt dezelfde ochtend de groepen 6 en 7.

Net als verleden jaar zal er op vrijdag 12 oktober weer een kinderboekenmarkt worden georganiseerd in samenwerking met boekhandel Jaspers. Deze vindt plaats in de theaterzaal van het hoofdgebouw van 12.00u -13.00u. De kinderen uit de groepen 1 t/m 4 kunnen daar met hun ouders heen en de kinderen uit de groepen 5 t/m 8 kunnen tijdens de overblijf ook gezellig naar deze boekenmarkt gaan. Het is alleen mogelijk contant te betalen!