Beste ouder(s) en/of verzorger(s),

Op vrijdag 15 maart 2018 gaan medewerkers in alle onderwijssectoren staken. Ook in het primair onderwijs leggen medewerkers het werk neer.De leraren op de school zijn van plan in meerderheid te gaan staken. Dat betekent dat de school 15 maart gesloten blijft en uw kind(eren) niet naar school kan/kunnen.Iedere werknemer in Nederland heeft op basis van het stakingsrecht het recht om het werk neer te leggen. Meestal protesteren werknemers dan tegen hun werkgever. De staking van 15 maart is niet een op de werkgever gerichte staking, maar een politieke staking. Vakbonden en werknemers hanteren dan het middel van staking om druk uit te oefenen op de politiek.

Vakbonden AOb (Algemene Onderwijsbond), FNV Onderwijs en Onderzoek en FvOv (Federatie van Onderwijsorganisaties) roepen op tot een staking op vrijdag 15 maart voor alle onderwijssectoren, van het primair onderwijs tot universiteit.

De staking maakt onderdeel uit van een actieweek die wordt afgesloten met deze landelijke onderwijsstaking op het Malieveld in Den Haag. De AOb, FNV en FvOv vinden dat er in alle sectoren meer geld moet komen voor verbetering van de salarissen. Daarnaast eisen de vakbonden dat er geld wordt vrijgemaakt om de werkdruk te verlagen. Andere vakbonden in het primair onderwijs, CNV Onderwijs en AVS (Algemene Vereniging voor Schoolleiders), doen mee aan de actieweek maar ondersteunen de staking niet.

De toekomst van het onderwijs staat onder druk. We vragen om uw begrip voor deze staking.

Met vriendelijke groet,
Stichting Meer Primair